design. tárgyak. lakberendezés. finomságok.

toshka

Itt a 2015-ös év színe

2014. október 08. - toshkadmin

A világ legnagyobb festékgyártója és színelőállítója az Akzo Nobel minden évben bemutatja a legújabb színtrendeket és meghatározza az adott év színét. Az idei tengerzöld után, a 2015-ös év színe a réz narancs.

hg_colour_title.jpg

 

Ahogy Stockholmtól Milánón át Sanghajig a nemzetközi eseményeken is megfigyelhető, a fémes árnyalatok egyre fontosabb szerepet játszanak a modern dizájnban.

Az elmúlt évek hűvös kékjei és zöldjei helyébe a rózsaszínek, vörösek és narancsszínek melegebb spektruma lép, pozitívabb globális kilátásokat tükrözve. Ezt a trendet a festékek nyelvére lefordítva a szakemberek kutatásai mind ennek a narancsos rézárnyalatnak az irányába mutatnak. Ez az önmagában is nagyszerű szín tökéletesen kombinálható rózsaszínekkel, semleges színekkel, fehérrel és más narancsos árnyalatokkal, és az olyan fémes színekkel is, mint az arany és a faárnyalatok.

A 2015-re beazonosított összes főbb trendet tükrözi és kiegészíti: a szemléletbeli melegséget és a másokkal való megosztás megújult hangsúlyosságát; a természet színeit, az agyagos földárnyalatoktól a napsütötte sárgákig; az emberi kölcsönhatásokat tükröző bőrszínárnyalatokat és a múltbeli szépiaszíneket.

Ezt a színt a mélység és az aktualitás jellemzi, amely csodálatosan összeköthető a mindennapokkal.

 

A jövő év színpalettáinak bemutatása mellett elkészült egy összefoglaló videó is, amely az elmúlt 10 év trendjeinek alakulását mutatja be. 

 

Forrás, további képek, színpaletták és inspirációk: colourfutures.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://toshka.blog.hu/api/trackback/id/tr236768769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PonyvaMester · http://ponyvamester.hu 2014.10.09. 09:36:06

Érdekes ez a réz narancsszín. Megnézném a teljes hasonló palettát.

toshkadmin 2014.10.09. 09:37:07

@PonyvaMester: a colourfutures.hu oldalon találsz hozzá palettát és egyéb inspirációkat!
süti beállítások módosítása