design. tárgyak. lakberendezés. finomságok.

toshka

Sokkal több, mint kényszermegoldás - álmaink emeletes ágyai

2014. október 17. - toshkadmin

Az emeletes ágy eredetileg talán elsősorban helytakarékossági szempontok mentén alakult ki, hiszen adott területen legalább kétszer, vagy akár háromszor annyi ember is képes lehajtani a fejét. A praktikussága tehát természetesen megkérdőjelezhetetlen. A legtöbbünk számára azonban mégis elsősorban a gyerekkort, a saját gyerekkorunkat, vagy legalábbis gyermekkori vágyainkat juttatja eszünkbe. Nincs is annál jobb móka, mint a felső szintről tekinteni a  világra, vagy akár az alsó részen kuckózni, bunkert építeni, elbújni, párnacsatázni. A 20-30 évvel ezelőtti, boltban kapható emeletes ágyak is hozták ezt az élményt, de a szépségük azért kevésbé hagyott nyomot. Azóta viszont egyrészt kibővültek a funkciói, másrészt egészen csodálatos formatervezési megoldásokkal is találkozhatunk a témában (többnyire nem Magyarországon...). 

emeletes25.png

A mai, itthoni, készen kapható emeletes ágyak sajnos továbbra sem hozzák azt az ötletgazdagságot, és ízlést, amit  egyébként sok helyütt fel lehet fedezni a világban (és ez többnyire igaz a többi gyerekbútorra is - tisztelet a nagyon kevés kivételnek, és ez most más téma is... mindegy). Ha a gyerkőceinknek praktikus megoldást keresünk,  legyenek egykék, vagy akár hatos ikrek érdemes elgondolkodni az épített emeletes ágyakon is, amiket ügyesebb kezű apukák maguk is kivitelezhetnek, de talán egy jó bútorasztalos még jobb megoldás (ha a pénztárcánk engedi). Mutatunk jónéhány gyönyörű példát, amelyekből ihletet meríthetünk, szuper ötleteket leshetünk el. 

 Talán túlzás volna azt állítani, hogy az emeletes ágy minden gyermek álma. De azzal biztosan közel járunk az igazsághoz, ha azt mondjuk, hogy a gyerkőcök egy jelentős része boldog lenne, ha ezekhez hasonló alvókuckókban hajthatná álomra a fejét esténként.

Képek innen: houzz.com

 

Kövess minket! Ha tetszik a Toshka, lépj be és a jobb felső sarokban kattints a "követés"-re. Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://toshka.blog.hu/api/trackback/id/tr296802627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2014.10.18. 22:05:03

annak idején felmerült az alul iróasztal felül ágy kombó, de a kis belmgasság miatt el kellet dobni, aludni még csak-csak lehet fent, de ..
süti beállítások módosítása