design. tárgyak. lakberendezés. finomságok.

toshka

Közösségben az erő - Újlipótváros megint szépül!

2015. július 14. - .loretta

Érdemes tovább sétálni ezután Újlipótváros kapuján, a hangulatos Hollán Ernő utcán, amit évekkel ezelőtt felújítottak, kávézók, éttermek, fagyizók teraszai és szökőkút díszíti.

hbph9845.jpg

Újlipótváros Budapestnek egy sokszínű és szerethető kis szeglete. Egy kisváros a nagyvárosban. A Pozsonyi úton található általános iskola udvarának a sarkában fekszik egy önkormányzati kis tanuszoda. Az egyre szépülő Újlipótváros legújabb látványossága ez a tanuszoda lett, mely egyedi színfolttá vált a kerületben. Aki eddig is sétált arra, rá sem fog ismerni az épületre, több mint 50 önkéntes segítségével festették le az uszoda falait.

hbph9402.jpg

A manapság népszerű és nagyon gyorsan fejlődő környék most megmutatta azt is, hogy itt nem csak "szomszédok" élnek egymás mellett, hanem egy erős közösséget is alkotnak az itt élő emberek, hiszen az ő összefogásuk nélkül nem valósult volna meg a festés.

hbph9354.jpg

A projekt a Let's Colour Magyarország Településszépítő Egyesület pályázatán keresztül valósult meg. Az egyesület idén 5. éve szépíti Magyarországot, a legkisebb falvaktól a nagyobb városokon át, Budapesten többször is "megfordult" már, színes nyomokat hagyva maga után. Missziója, hogy színesebbé tegye környezetünket, és felszámolja a szürkeséget körülöttünk.

A színek emberekre gyakorolt hatása már az ókorig visszanyúlik, és napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír. A színek számos formában jelen vannak a környzetünkben: közvetlen hatással vannak a hangulatunkra, közérzetünkre, és képesek vagyunk általa az önkifejezésre. A színekből nyert energia hatással lehet a szívverésünkre, vérnyomásunkra, anyagcserénkre, étvágyunkra. Egyes kutatások szerint a színek elektromágneses kisugárzása a bőrön keresztül is érvényesül, de az biztos, hogy a környezetünkből érkező impulzusok 80%-át a látóidegek közvetítik nekünk.

hbph9850.jpg

A Let's Colour projekt elsődleges célja: színessé varázsolni a közösségek által nap, mint nap használt tereket, ezzel javítva a hangulatunkat is. Legyen szó elhanyagolt városházáról, vidám gyerekzsivajtól hangos óvodáról, a falu orvosi rendelőjéről, vagy akár egy lehangoló látványt nyújtó betonkerítésről. A színek csodákra képesek, a megszínesített közösségi terek pedig új lendületet visznek az ott élők mindennapi életébe, inspirálnak és energiát adnak.

hbph9669.jpg

A megújuláshoz szükséges festéket, designt, szakembereket az egyesület biztosítja, azonban a pályázat feltétele a közösségi épületen túl, az önkéntesek biztosítása, azaz a helyi közösség összefogása. Nem csak a festés napjára kellenek az emberek, hanem a pályázatok megszavazásához is, hiszen a legtöbb szavazatot gyűjtők közül kerülnek ki a nyertesek.

hbph9877.jpg

hbph9873.jpg

hbph9863.jpg

hbph9843.jpg

 És a végére egy hihetetlenül látványos time lapse filmecske, amin végig követhető a főmotívum kialakulása: 

A bejegyzés trackback címe:

https://toshka.blog.hu/api/trackback/id/tr657621962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása